LTO 'heel blij' met nieuwe weg bij Winsum

LTO Noord is 'heel blij' met het besluit van provincie Groningen om naast de nieuwe weg tussen Mensingeweer en Ranum een parallelweg voor landbouwverkeer aan te leggen. Ook komt er tussen Baflo en Mensingeweer een fietspad.

De provinciale weg N361 loopt nu in Mensingeweer vlak langs de huizen en snijdt het dorp in tweeën. Bij de wierde Maarhuizen is een probleem met de verkeersveiligheid. Op dit bochtige gedeelte van de weg gebeuren relatief veel ongelukken.

Provincie Groningen maakte vanmiddag haar keuze voor de aanleg van een nieuwe weg, parallelweg en fietspad bekend. De nieuwe weg gaat in een rechte lijn van Mensingeweer naar Ranum. 'Dit is wat we hadden gehoopt', reageert LTO Noord-beleidsadviseur Taeke Wahle.

Lusten

Ook melkveehouder Roel Meijer uit Maarhuizen is tevreden met het besluit van de provincie. 'Op de nieuwe weg mochten we niet met trekkers rijden. We zaten er bepaald niet op te wachten om om te rijden. We hebben ons altijd positief opgesteld ten opzichte van de weg en wilden niet alleen de lasten, maar ook de lusten ervan.'

Het nieuwe stuk weg kost ongeveer € 11 miljoen.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer