Pilot+met+LED%2Dlicht+in+kippenstal
© LED Factory

Pilot met LED-licht in kippenstal

Bij vleeskuikenhouder Tsjep Jorritsma in Tzumarum loopt momenteel een pilot met LED-verlichting. De verwachting is dat de verlichting invloed heeft op het gedrag van de kippen en daarmee op de voeropname en de groei.

LED Factory in Leeuwarden voert de pilot uit op het vleeskuikenbedrijf met 425.000 dieren. In een van de in totaal 13 stallen hangen 4 door LED Factory ontwikkelde MIRA LED-armaturen. Binnenkort wordt een hele stal voorzien van deze armaturen.

Computer

'Gedurende de pilot bekijken we wat het licht precies met de vleeskuikens doet', legt Jorritsma uit. Via het Eyenamic-systeem waarmee via de computer het gedrag van de kuikens in de stal wordt geregistreerd, kan Jorritsma nauwkeurig zien hoe zijn dieren op het licht reageren.

• Lees meer hierover vandaag in Nieuwe Oogst, vakkatern Veehouderij

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  7° / 3°
  50 %
 • Woensdag
  9° / 2°
  30 %
 • Donderdag
  11° / 6°
  50 %
Meer weer