380kV Kaag en Braassem deels ondergronds

De nieuwe hoogspanningskabel Randstad 380kV loopt in de Zuid-Hollandse gemeente Kaag en Braassem slechts voor een klein deel ondergronds. Het bovengrondse deel komt 'op voldoende afstand' van Nieuwe Wetering.

Dat sprak EL&I-minister Maxime Verhagen afgelopen week met burgermeester Marina van der Velde-Menting en wethouder Jan uit den Boogaard van gemeente Kaag en Braassem af.

Om tegemoet te komen aan de zorgen van de bewoners over het magneetveld van de ondergrondse verbinding, wordt die ter hoogte van Rijpwetering extra diep aangelegd. Boven de grond is dan geen magneetveld meer aanwezig.

Overlast

Vanwege technische beperkingen kan er maximaal 20 kilometer van de totale nieuwe hoogspanningsverbinding in de Randstad ondergronds worden aangelegd. Minister Verhagen kiest voor een tracé dat het minste overlast voor omwonenden betekent.

Verhagen maakte eind oktober samen met de minister van Infrastructuur en Milieu een keuze voor het definitieve tracé. Het bestuurlijk overleg met de gemeente Kaag en Braassem, Haarlemmermeer en de provincies vindt 28 oktober plaats.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer