Willem Jongsma beste kaaskenner 2011

Willem Jongsma van Royal FrieslandCampina in Gerkesklooster heeft De Gouden Kaasboor gewonnen. Gisteravond kreeg hij de hoogste eer toebedeeld.

Willem+Jongsma+beste+kaaskenner+2011
© GemZu

Het kampioenschap voor kaaskenners werd op 4 en 5 oktober in Houten gehouden. Ruim 400 kaasdeskundigen vanuit de kaasindustrie, handel, speciaalzaken, kaasafdelingen van supermarkten en kennisinstituten deden mee aan het kampioenschap voor kaaskenners.

De deelnemers keken, roken, voelden en proefden van een speciaal voor hen geselecteerd assortiment Nederlandse kaas. Diegenen die het allerbeste soort, leeftijd en smaak hebben onderscheiden, zijn in de prijzen gevallen.

Gouden medailles

Naast de prijs voor Jongsma waren er gouden medailles. Die gingen naar Peter Piersma van FrieslandCampina (categorie industrie), Karianne Hof van Eisenga Kaas (categorie handel) en Pons Habben Jansen, van Habben Jansen Kaashandel (categorie detailhandel).

De NNKC-keuringen werden voor de 52e keer georganiseerd en zijn een instituut in de kaassector. Deelname aan de NNKC-wedstrijd houdt volgens de organisatie de kaassector qua vakmanschap scherp en draagt zo bij aan het rijke en veelzijdige palet aan Nederlandse kazen.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer