Meer peen met InCa

In proeven van Agrifirm Plant geven bladbespuitingen met de calciummeststof InCa in peen een meeropbrengst van 10,6 ton per hectare.

Meer+peen+met+InCa
© Nieuwe Oogst

Voor het derde jaar op rij voert Agrifirm Plant proeven uit met de bladmeststof InCa in peen. Karin Oonk van Agrifirm gaf deze week een toelichting op het onderzoek aan de bezoekers van de themadag peen bij PPO in Lelystad.

Agrifirm paste InCa in 2009 en 2010 in de proeven 3 keer toe vanaf half juni. De dosering is 1,5 liter per hectare en het interval tussen de bespuitingen 3 weken.

Kwaliteitsverbetering

De behandelde objecten leverden in 2009 een meeropbrengst van omgerekend 10,6 ton per hectare ten opzichte van onbehandeld. Oonk: 'In 2010 was het opbrengstverschil kleiner maar was wel sprake van duidelijke kwaliteitsverbetering.'

Dit jaar is de proef met InCa in peen uitgebreid met een object waarbij de bladmeststof vaker wordt gespoten in een lagere dosering. Het gaat hierbij om 5 toepassingen ook vanaf het vierbladstadium met 1 liter InCa per hectare.

Praktijkadvies

'We gaan kijken wat het effect is van het toepassen van InCa over een langere periode. Op basis van de resultaten gaan we een praktijkadvies opstellen', vertelt Oonk.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer