Sensoren om oogst te verbeteren

Een consortium van Gelderse bedrijven gaat een set sensoren ontwikkelen en op de markt brengen. Deze sensoren kunnen de groeikwaliteit voor het telen van agrifoodproducten verfijnd meten en bewaken.

De verbeterde sensortechnologie moet leiden tot wereldwijde oogstverbetering. Met als resultaat een betere rentabiliteit van de agrarische sector en de verwerkers van agrarische producten.

De te ontwikkelen sensoren gaan metingen verrichten tijdens de groei en het bewaren van groenten- en fruitsoorten. Meluna Lifetech BV, waarin de Gelderse bedrijven samenwerken, slaat de gegevens op.

Telen en bewaren

Agrariërs overal ter wereld kunnen advies krijgen over hoe ze het beste hun producten kunnen telen en bewaren. Dit moet uiteindelijk een betere oogst en een beter financieel resultaat geven.

Vialight en Koninklijke Fruitmasters Group, BLGG AgroXpertus en Agrifirm Plant leveren een bijdrage aan het ontwikkelen van de sensoren. Het consortium ontvangt voor project Licht op kwaliteit ruim € 520.000 Europese subsidie en € 500.000 van provincie Gelderland.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer