Zwanentrio Dierenbeschermer 2011

Theo van Hemert, Chris Wanders en Freddy Nas uit Heerlen zijn gisteren gekozen tot Dierenbeschermer van het Jaar. De vrienden hielden wekenlang de wacht bij een broedende zwaan. Zij kregen de meeste stemmen van het publiek.

De zwanenvrienden sloegen in het voorjaar hun tentje op in de buurt van een broedende zwaan. Dierenbeulen doodden het mannetje van dit zwanenvrouwtje met stokken, waardoor de broedende vogel niet werd beschermd. De vrienden waakten 5 weken lang 24 uur per dag bij de zwaan, totdat 4 kuikens uit de eieren kropen.

Het publiek koos Don Verkuil (10) tot de Jonge Dierenbeschermer van het Jaar. Hij redde een jong eendje dat vast kwam te zitten in het prikkeldraad. Wetenschapper Merel Ritskes kreeg de Lef in het Lab-prijs. Ze zet wetenschappers aan eerst systematisch literatuuronderzoek te doen voor proefdieren in te zetten.

La Place

La Place won in de categorie Lef in het Bedrijfsleven. Als eerste restaurantketen verkoopt het producten met het Beter Leven kenmerk van de Dierenbescherming. Gemeente Emmen kreeg de Lef bij de Overheid-prijs, omdat zij zich op allerlei fronten inzet om het dierenwelzijn in de gemeente te verbeteren.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer