LTO wil gelijk peil Lopikerwaard

LTO Noord-afdeling Zuid-West Utrecht kiest voor het scenario onveranderd peil, meedalend met de bodemdaling in de Lopikerwaard. Dat heeft het bestuur aan hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden (HDSR) gemeld.

Het waterschap bereidt een nieuw peilbesluit voor en hield daarover onlangs 2 informatieavonden. De bezoekers kregen daar het zwaarste scenario gepresenteerd: geen maximale drooglegging maar een peilverhoging.

Ook rekent het waterschap voortaan een groter deel van de Lopikerwaard tot veengrond, waardoor daar het peil omhoog gaat. 'Het overviel ons toen. Nu blijken er ook mildere scenario's te zijn. Onze voorkeur is een bodemdalingvolgend peil', stelt LTO Noordbestuurder Matthieu Spruit.

Brief

HDSR gaat deze variant nu doorrekenen. Een ander variant is het opdelen van de peilvakken in verschillende stukken. LTO Noord Zuid-West Utrecht stuurt het waterschap binnenkort een brief waarin, alle voor boeren belangrijke punten, worden genoemd. Dat zijn onder meer beweiding, waterberging en peilhoogte.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    11° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 4°
    30 %
Meer weer