VS scheldt Indonesische schuld kwijt

De Verenigde Staten schelden een deel van de nationale schuld van Indonesië kwijt, als dit land het geld gebruikt om de natuur op Borneo te beschermen. De 2 landen ondertekenen daartoe vandaag een overeenkomst.

Het Wereld Natuur Fonds (WNF) en The Nature Conservancy (TNC) stonden aan de basis van de deze regeling. Zij adviseren de Indonesische en Amerikaanse overheid over de opzet van het natuurbeschermingsprogramma.

Het gaat om € 19 miljoen euro. Daarnaast dragen WNF en TNC samen € 2,8 miljoen bij. De komende 7 jaar adviseren de organisaties de Indonesische regering hoe deze het geld zo kan inzetten dat een optimaal resultaat voor de natuur behaald kan worden.

Win-winsituatie

'Hier is echt sprake van een win-winsituatie. Indonesië ziet zijn nationale schuld dalen. Aan de andere kant kunnen grote stappen worden gezet ter bescherming van een de meest waardevolle natuurgebieden op aarde en duizenden mensen die direct van deze natuur afhankelijk zijn', zegt directeur Johan van de Gronden van het Wereld Natuur Fonds.

Op Borneo komt nog ongerept regenwoud voor, waar bedreigde diersoorten zoals orang-oetans, Sumatraanse neushoorns en olifanten leven.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer