Let bij de oogst op wasbeerhonden

In de provincies in het midden en noordoosten van ons land is er kans dat boeren bij het oogsten van maïs, bieten en andere gewassen een wasbeerhond tegenkomen. Jaap Mulder van Bureau Mulder-natuurlijk roept op waarnemingen te melden.

Samen met het RIVM en Team Invasieve Exoten doet Mulder onderzoek naar de wasbeerhond in Nederland. 'Daarom is het belangrijk dat waarnemingen of vondsten direct door worden gegeven', benadrukt Mulder.

'Soms komt zo'n dier in de machine, soms rent hij op tijd weg. Dode dieren, hoe verminkt ook, kunnen worden opgehaald voor nader onderzoek', vertelt hij. Het onderzoek wordt zo uitgevoerd, dat opzetten van het dier nog kan.

Uiterlijk wasbeerhond

Een wasbeerhond lijkt een beetje op een das. Maar het heeft een langere grijsbruine vacht en een kop die lijkt op die van een wasbeer, met donkere vlekken rond de ogen.

Op www.mulder-natuurlijk.nl/Wasbeerhond,%20een%20nieuwe%20soort%20in%20Nederland.htm Mulders-site staat meer informatie over het onderzoek. Waarnemingen en doodvondsten graag melden via: (06) 10708498.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer