Lely+gaat+mestraffinage+doorontwikkelen
© Jan Anninga

Lely gaat mestraffinage doorontwikkelen

Lely en Green Energy Technologies (GET) beginnen een joint-venture om kringloopneutraal werken op het melkveebedrijf te stimuleren. Het eerste project is een nieuw duurzaam mestraffinagesysteem, het Agri Modem, dat GET ontwikkelde.

Lely kondigde in april al aan dat zij de service van het mestraffinagesysteem zou overnemen. Nu gaat de samenwerking een stap verder.

Binnen de joint-venture zullen GET en Lely het systeem ontwikkelen tot een volwaardig product. Daarna zal het onder de Lely vlag en via het Lely distributiekanaal worden verkocht en onderhouden.

Mineralen benutten

De komende maanden zal het eerste model van het Agri Modem uitvoerig worden getest en doorontwikkeld om tot een optimaal werkende installatie te komen. Het streven is om volgend jaar nog 5 installaties in Nederland te plaatsen.

Agri Modem is een mestraffinagesysteem dat de emissie vermindert, energie produceert en de eigen mineralen maximaal benut. De installatie kan op basis van mest, zonder co-producten, biogas tot aardgaskwaliteit opwerken. Daarnaast scheidt de Agri Modem stikstof, kalium en fosfaat van elkaar.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  22° / 7°
  20 %
 • Vrijdag
  23° / 9°
  20 %
 • Zaterdag
  18° / 9°
  20 %
Meer weer