Flevoland bezorgd over bypass Kampen

Voorzitter Arnold Michielsen van LTO Noord Flevoland is bezorgd over de gevolgen van de versnelde aanleg van de bypass bij Kampen. 'Er zijn nog veel vragen over de gevolgen hiervan voor Flevoland.'

De Stuurgroep IJsseldelta-Zuid adviseerde vorige week staatssecretaris Joop Atsma van Infrastructuur en Milieu om de bypass bij Kampen versneld aan te leggen. Daarbij werd ten onrechte vermeld dat de Flevolandse partners achter dit advies zouden staan. Zij waren niet ingelicht over dit advies en reageerden daarom gepikeerd naar voorzitter Theo Rietkerk van de Stuurgroep IJsseldelta-Zuid.

Het is nu nog niet duidelijk of Provincie Flevoland, gemeente Dronten en Waterschap Zuiderzeeland zich achter het advies van de rest van de stuurgroep scharen. Zij komen daarover zo snel mogelijk met hun standpunt naar buiten. Volgens De Stentor is de gemeente Dronten in elk geval allerminst overtuigd van een versnelde aanleg. Het zou bijvoorbeeld de randmeren kunnen vervuilen.

Prima kwaliteit

Vanuit de Flevolandse landbouw is er zorg over het advies om de bypass bij Kampen vervroegd aan te leggen. Michielsen geeft aan dat de landbouw gebruik maakt van water van prima kwaliteit uit het Veluwemeer, ook voor beregenen.

'Wat gebeurt er als er een verhoging van het water in de randmeren komt, wat betekent het voor de kweldruk en vernatting in bepaalde periodes en wat is de kwaliteit van het slib? Daar moet eerst goed naar worden gekeken', zegt Michielsen. 'Het complete plaatje moet duidelijk worden.'

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer