'Discussie over houderij verstomt niet'

LTO-vakgroep Varkenshouderij bracht vorige week een bezoek aan Engeland. 'Wat ons opviel was, dat de discussie over de houderij niet verstomt', schrijft Annechien ten Have in haar weblog.

Ten Have vergelijkt Engeland met 'een rupsje nooit genoeg'. De discussie over de houderij was ook onderwerp van gesprek met de Engelse dierenbescherming. Die wijzen naar extreme activisten. Mensen die veganist zijn en een verbod willen op het houden van dieren voor producten zoals vlees.

De Engelse dierenbescherming introduceerde een aantal jaren geleden het 'Freedom Food-label. Dat heeft model gestaan voor het Beter Leven Kenmerk van de Nederlandse Dierenbescherming.

Gelijk speelveld

'Al met al een leerzaam bezoek', schrijft Ten Have. Het bezoek onderstreepte andermaal het belang van een gelijk speelveld binnen Europa. 'Anders verdrijf je de productie uit je land en hou je geen grip op productievoorwaarden. Extra eisen moeten via de markt en de consument moet ervoor betalen.'

Ook de uitwisseling van onderzoek op Europees niveau kan veel beter. 'Dit is geen pleidooi om niet meer te onderzoeken, maar wel om meer in de wereld rond te kijken en informatie uit te wisselen', stelt Ten Have in haar www.ltonoord.nl/weblog_AnnechientenHave-Mellema weblog.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer