Marktherstel zaak van lange adem

Marktherstel, vooral voor de biggenmarkt, wordt een kwestie van lange adem. Collega varkenhouders bevestigen dat beeld bij vakgroepvoorzitter Annechien ten Have van LTO Varkenshouderij.

Ten Have sprak vorige week tijdens de varkenshouderijdag van het Deutscher Bauernverband. En uiteraard kwam de marktsituatie uitvoerig aan de orde, schrijft Ten Have in haar www.ltonoord.nl/weblog_AnnechientenHave-Mellema weblog. De verwachting van alle aanwezigen is dat marktherstel nog op zich laat wachten.

Substantieel minder varkens zijn er nog niet. Sterker nog, in het eerste halfjaar van 2011 zijn er in de Europese Unie 1,8 miljoen meer varkens geslacht. Tonnen vlees voor de wereldmarkt, want de Europese markt is vol. De export naar de wereldmarkt bedraagt ongeveer 10%.

Aantal biggen stabiel

Het aantal zeugen daalt licht. De productiviteitsverbetering heft deze daling echter op. Per saldo dus een stabiel aantal biggen. Vooralsnog geen afname. De komende periode blijft dus zwaar.

Ten Have: 'Bedrijven zullen stoppen, wat kan leiden tot een afname van de productie. Dat was de conclusie die ook in Duitsland werd getrokken. Ik kan er helaas niets anders van maken'.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 8°
    20 %
Meer weer