Groot-Brittannië voorbeeld tussensegment

Groot-Brittannië is een voorbeeld voor Nederland voor wat betreft een tussensegment voor vlees en eieren.

Groot%2DBrittanni%C3%AB+voorbeeld+tussensegment
© Rob Doolaart

Een tussensegment slaat in het land meer aan dan in Nederland, blijkt uit een www.lei.dlo.nl/publicaties/PDF/2011/2011-028.pdf LEI-onderzoek in opdracht van het ministerie van EL&I.

De populariteit van het Britse tussensegment is interessant, omdat de Britse aanpak om dierenwelzijn te verbeteren lijkt op de Nederlandse. Zo kent Groot-Brittannië ook standaarden voor dierenwelzijn en kan de consument producten onderscheiden op dit gebied.

Buurlanden

De Britse overheid laat dit over aan de markt en de NGO’s, zo blijkt uit de studie Verkenning van dierlijke tussensegmenten in onze buurlanden. De onderzoekers onderzochten het tussensegment in varkensvlees, pluimveevlees en eieren in Denemarken, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, België en Frankrijk.

In Frankrijk is de aanpak van dierenwelzijnverbetering niet vergelijkbaar. In Denemarken speelt het tussensegment nauwelijks een rol van betekenis, behalve in eieren. Voor de Deense overheid spelen klimaat en volksgezondheid (salmonella's) een belangrijke rol.

In Duitsland en België is het tussensegment nog onontgonnen. Gebrek aan regie lijkt een belangrijke oorzaak. Duitsland heeft een latente markt voor het tussensegment. Dit betekent volgens de onderzoekers kansen voor Nederlandse export.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    10° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
Meer weer