Amerikaanse campagne voor gezond eten

‘Make Half Your Plate Fruits and Vegetables’ luidt het eerste thema in de campagne MyPlate in de Verenigde Staten (VS). De campagne, zo bericht TuinbouwCommunicatie, is bedoeld om de Amerikanen gezonder te laten eten.

Amerikaanse+campagne+voor+gezond+eten
© USA

De campagne wil tevens het epidemische percentages aan overgewicht in de VS terug te dringen.Volgens de Amerikaanse minister van landbouw, Thomas Vilsack, worden zijn landgenoten overspoeld met berichten over voedsel en dat maakt het lastig om te focussen op de veranderingen.

Met de nationale campagne hoopt hij hier verandering in te brengen. Vooral door gemakkelijk te begrijpen berichten, zoals Make Half Your Plate Fruits and Vegetables, waarmee de Amerikanen steeds weer op gezond eten worden gewezen.

Speciale dag

Over het land gaan 44 partners en 3500 instellingen, zoals scholen en sportscholen, met de campagne aan de slag. Om de aandacht te vergroten, komt er deze maand ook een Make Half Your Plate Fruits and Vegetables-dag.

De site www.choosemyplate.gov/MyPlate geeft praktische informatie over gezond eten gegeven.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  8° / -1°
  25 %
 • Woensdag
  14° / 5°
  25 %
 • Donderdag
  14° / 10°
  80 %
Meer weer