Natuurorganisaties: kaalslag dreigt in natuur

Kaalslag dreigt voor de Nederlandse natuur. Veel dier- en plantensoorten zullen harde klappen oplopen. De bezuinigingen op natuurbeleid zijn buiten proportie, vinden natuurorganisaties.

Zij reageren daarmee op de plannen van EL&I-staatssecretaris Henk Bleker om het budget voor natuur te verlagen van € 800 miljoen naar € 339 miljoen.

Volgens Staatsbosbeheer zijn de kortingen geen verrassing, passen ze in de lijn die Bleker eerder al inzette maar blijft het pijn doen. Hart voor Natuur, een samenwerkingsverband van ruim 30 organisaties, spreekt van 'anti-natuurmaatregelen'.

Schrappen

In Hart voor Natuur doen onder andere Natuurmonumenten, de Waddenvereniging, de Vogelbescherming en de Unie van Bosgroepen mee. Milieudefensie stelt dat het kabinet natuur en milieu vooral ziet 'als zaken om in te kunnen schrappen.'

De organisatie is ook niet tevreden dat het kabinet vooral inzet op het gebruik van biomassa, aangezien veel biobrandstoffen volgens Milieudefensie juist erg omstreden zijn. Das en Boom uit het Gelderse Beek-Ubbergen is van plan het natuurbeleid voortdurend juridisch te laten toetsen.

ANP

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer