Minder kans op beroerte door witte groente en fruit
De consumptie van veel witvlezig fruit zoals appels en peren en witte groente als witlof of bloemkool, kan de kans op een beroerte met de helft verminderen.
Dat blijkt uit een onderzoek van promovenda Linda Oude Griep van Wageningen UR die haar studie deze week publiceerde in een wetenschappelijk tijdschrift. Mensen met een hoge inname van witte groente en fruit lopen 55% minder risico op het krijgen van een beroerte vergeleken met mensen met een lage inname.
Voor het onderzoek vulde een groep van ruim 20.000 volwassenen een uitgebreide vragenlijst in over hun gebruikelijke eetpatroon in het afgelopen jaar. Groenten en fruit werden in kleurgroepen ingedeeld. Witte (36%) en oranje-gele (29%) groenten en fruit leverden de hoogste bijdrage aan de totale groente- en fruitconsumptie.
Bekijk meer over:
Marktprijzen
Meer marktprijzen
Laatste nieuws
Nieuwste video's
Kennispartners
Meest gelezen
Nieuw op MechanisatieMarkt.nl
-
John Deere Tractor 5100M (RL) #25432
Gebruikt, P.O.A.
-
Grasshopper 526V52 Zeroturn
Gebruikt, P.O.A.
-
Fendt Farmer 305LS
Gebruikt, P.O.A.
-
Massey Ferguson TD 1110 DN
2022, P.O.A.
Vacatures
Redacteur Regio Midden-Nederland
Nieuwe Oogst - Zwolle, Nederland
Redacteur Veehouderij
Nieuwe Oogst - Zwolle, Nederland
Sales Adviseur - Melkveehouderij en Gemengd Bedrijf
VOSSEN LABORATORIES Int. B.V. - NL
(Junior) toezichthouder Milieu Glastuinbouw
omgevingsdienst Haaglanden - Den Haag
Grondwerker / Vakman Infra
Boskalis - NL
Weer
-
Vrijdag14° / 6°70 %
-
Zaterdag16° / 7°70 %
-
Zondag15° / 4°20 %