Minder kans op beroerte door witte groente en fruit

De consumptie van veel witvlezig fruit zoals appels en peren en witte groente als witlof of bloemkool, kan de kans op een beroerte met de helft verminderen.

Dat blijkt uit een onderzoek van promovenda Linda Oude Griep van Wageningen UR die haar studie deze week publiceerde in een wetenschappelijk tijdschrift. Mensen met een hoge inname van witte groente en fruit lopen 55% minder risico op het krijgen van een beroerte vergeleken met mensen met een lage inname.

Voor het onderzoek vulde een groep van ruim 20.000 volwassenen een uitgebreide vragenlijst in over hun gebruikelijke eetpatroon in het afgelopen jaar. Groenten en fruit werden in kleurgroepen ingedeeld. Witte (36%) en oranje-gele (29%) groenten en fruit leverden de hoogste bijdrage aan de totale groente- en fruitconsumptie.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    16° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
Meer weer