'Schoolfruitprogramma is succes'

Het Schoolfruitprogramma van de Europese Unie (EU) zorgde ervoor dat kinderen meer groenten en fruit eten, zowel op school als thuis. Dat blijkt uit metingen van Productschap Tuinbouw (PT).

Het Schoolfruitprogramma stimuleerde in schooljaar 2010 – 2011 bijna alle deelnemende kinderen (94%) om thuis meer groenten en fruit te eten. Driekwart zegt dat het programma ook aanzet om vaker schoolfruit mee te nemen. Dat gebeurt naast het schoolfruit dat zij kregen aangeboden. Koeken werden een minder favoriet pauzehapje.

De stimulans om meer groenten en fruit te eten vertaalt zich echter nog niet in een significant hogere consumptie, blijkt uit de PT-meting. Het stimulerend effect is een korte termijn effect en bij de voortzetting van schoolfruit zal naar verwachting wel een effect te zien zijn op de consumptie.

Voortzetting

Scholen zijn enthousiast, blijkt uit de evaluatie onder 456 scholen. Een derde van de scholen gaat schoolfruit (ongesubsidieerd) zeker voortzetten en nog eens een derde denkt hier over na. In schooljaar 2011-2012 doen in ons land ruim 2000 scholen mee.

Het programma wordt financieel mogelijk gemaakt door de EU. Schoolfruit.nu werkt samen met The Greenery, Fruitschool, Vitamine&Zo en De Groene Tas. Het ministerie van EL&I, PT, Steunpunt Smaaklessen & SchoolGruiten en het Voedingscentrum ondersteunen het programma.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer