Kabinet helpt innovatieve bedrijven

Het kabinet steunt het bedrijfsleven met belastingvoordeel en ondersteuning bij innovatieprogramma's. Dat staat in het rapport 'Naar De Top', dat vandaag in Leiden is gepresenteerd.

Het rapport beschrijft het kabinetsbeleid ten aanzien van het Nederlandse bedrijfsleven. Het is gemaakt met inbreng van 9 Nederlandse topsectoren, waaronder Agro & Food en Tuinbouw & Uitgangsmaterialen. Het idee is met dit beleid de Nederlandse economie te versterken.

Minister Maxime Verhagen van EL&I maakte een aantal maatregelen bekend. Zo is per 1 januari belastingaftrek mogelijk voor investeringen in onderzoek en ontwikkeling. Daarnaast worden in 2013 tientallen regels geschrapt of versimpeld. Bedrijven krijgen de mogelijkheid alternatieve wetgeving voor te stellen.

Kennis

Verhagen wil met al deze maatregelen dat Nederland in 2020 in de top 5 van wereldwijde kenniseconomieën staat. Verder moet structureel meer geld worden besteed aan onderzoek en ontwikkeling. Dit onderzoek moet niet langer voornamelijk door de overheid worden gefinancierd, maar voor 40% door het bedrijfsleven.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 6°
    20 %
  • Maandag
    11° / 7°
    95 %
Meer weer