Bedrijventerrein de Meije mag

Er mag een bedrijventerrein verrijzen aan de Meije 35 bij Bodegraven. Dat blijkt uit een analyse van het college van gemeente Bodegraven-Reeuwijk.

De Raad van State is van oordeel dat het bestemmingsplan niet strijdig is met het landelijk of provinciaal beleid. Daarmee is in beginsel de vestiging van het bedrijventerrein op deze locatie mogelijk.

Dat concludeert het college van gemeente Bodegraven-Reeuwijk dat de uitspraak over het beroep tegen bestemmingsplan over het buitengebied heeft geanalyseerd. Aan de Meije zijn hoofdzakelijk melkveehouderijen gevestigd.

Technische gebreken

Het gemeentebestuur stelt dat het bestemmingsplan 2 technische gebreken bevat. Dat zijn een verschillend gebruik van het begrip bedrijfsverzamelgebouw en het onvoldoende objectief bepalen van de criteria waarop het college kan besluiten tot het toestaan van bedrijfsactiviteiten in een andere milieucategorie.

Natura 2000

Ook heeft gemeente in het bestemmingsplan niet genoeg aangegeven dat het bedrijventerrein niet strijdig is met de Natura 2000-doelstellingen. Ook mist de Raad van State een goede motivatie waarom een serre wordt gelegaliseerd.

De gemeenteraad heeft in 2009 besloten bedrijfsactiviteiten op het perceel aan de Meije 35 te legaliseren. Het college onderzoekt nu op welke manier de gebreken zijn te herstellen. Vervolgens brengt zij een nieuw bestemmingsplan in procedure.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    10° / 2°
    70 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    11° / 2°
    50 %
Meer weer