Melkveebedrijf Velshoeve wint actie Week van de RIE

Familie Grondman van melkveebedrijf Velshoeve in het Overijsselse Witharen heeft de risico-inventarisatie en evaluatie (RIE) voor haar bedrijf volledig afgerond. Daarmee heeft ze de actie van de Week van de RIE gewonnen. Met dit initiatief vraagt Stigas aandacht voor de RIE in de agrarische en groene sector.

Melkveebedrijf+Velshoeve+wint+actie+Week+van+de+RIE
© Burt Sytsma

Met de RIE worden de veiligheids- en gezondheidsrisico's op een agrarisch bedrijf in beeld gebracht. Op die manier kunnen agrarisch ondernemers – die vaak personeel in dienst hebben – op een overzichtelijke manier maatregelen nemen voor een veiligere werkplek.

Eigenaar Nicole Grondman van melkveebedrijf Velshoeve vertelt dat het maken van de RIE belangrijk is voor haar. 'We zijn dagelijks actief op het bedrijf en veiligheid moet daarbij vooropstaan.'


RIE vanzelfsprekend

Grondman merkt dat een RIE steeds vanzelfsprekender wordt. 'Stagiairs vragen er zelfs om en dat kan ik alleen maar toejuichen.' Ieder bedrijf met personeel moet een RIE hebben. Uitzendkrachten, stagiairs, vrijwilligers en inhuurkrachten tellen ook mee als personeel.

De Nederlandse Arbeidsinspectie heeft in 2022 en 2023 op 147 bedrijven een herinspectie gedaan. Daaruit bleek dat 70 procent van de melkveehouderijen in overtreding was. Veel overtredingen hadden betrekking op een onvolledige risico-inventarisatie en evaluatie.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  21° / 15°
  80 %
 • Woensdag
  22° / 13°
  5 %
 • Donderdag
  24° / 12°
  5 %
Meer weer