Jumbo investeert in regeneratieve landbouw met waspeen

De waspeen van supermarktketen Jumbo wordt op een regeneratieve manier geteeld. In samenwerking met leveranciers en telers investeert Jumbo in een project dat rekening houdt met het herstel en de bescherming van de akkers.

Jumbo+investeert+in+regeneratieve+landbouw+met+waspeen
© Marcel Berendsen

Jumbo zit samen met Agrifirm, Ardo en Unilever in het wortelcollectief. Ze willen regeneratieve landbouw stimuleren. De telers in het wortelcollectief hebben verschillende maatregelen genomen. Zo besparen ze bijvoorbeeld water door de akkers van drainage te voorzien. Daarnaast zorgen groene bodembedekkers voor de voeding van de bodem. Tot slot ploegen de telers zo weinig mogelijk om het bodemleven in stand te houden.

'We willen samen met leveranciers en ketenpartners actief bijdragen aan wat goed is voor mens, dier en natuur', zegt manager agf Ton van den Hoek van Jumbo. 'Met het wortelcollectief leren wij, in samenwerking met de landbouwketen, over regeneratieve landbouw. Zo helpen we met verse waspeen, die groeit volgens deze principes, de bodem veerkrachtiger en gezonder te maken en daarmee het natuurlijke bodemleven in stand te houden. Het resultaat: verse waspeen voor onze klanten, die bijdraagt aan een duurzaam bodemleven.'

Waspeen wordt twee keer per jaar gezaaid en geoogst. De akkers waarop deze groente wordt verbouwd, rouleren waardoor voor ruim zevenhonderd winkels genoeg waspeen beschikbaar is.

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  23° / 12°
  20 %
 • Dinsdag
  21° / 16°
  50 %
 • Woensdag
  20° / 13°
  20 %
Meer weer