Nieuwe groenterassen tijdens Bejo Open Dagen

Bezoekers kunnen tijdens de Bejo Open Dagen in het Noord-Hollandse Warmenhuizen kennismaken met nieuwe groenterassen. Vertegenwoordiger Emmelie van de Velde van Bejo licht twee belangrijke wortelrassen voor de Nederlandse teler toe.

Het volledige assortiment is tijden de open dagen te zien op de zware grond in Warmenhuizen. 'Bijvoorbeeld Nagoya. Een vroeg wortelras met een mooie loofgezondheid', weet Van de Velde. 'Daarnaast is het ras sterk tegen breuk tijdens het oogsten waardoor het nettorendement voor de teler aanzienlijk hoog ligt.'

Nordhorn is een mooi peenras voor lange bewaring, een van de uitdagingen voor telers waar Bejo op in wil spelen. 'Uitdagingen voor telers zijn er genoeg. Het middelenbeleid, loofgezondheid en bewaarbaarheid zijn iets wat we continu ontwikkelen en verbeteren', zegt Van de Velde.

Bekijk meer over:

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  23° / 12°
  20 %
 • Dinsdag
  21° / 16°
  50 %
 • Woensdag
  20° / 13°
  20 %
Meer weer