Tweede Kamer stelt PAS-melders boven snelheidsverhoging

De Tweede Kamer wil dat de nieuwe regering pas overgaat tot het verhogen van de maximumsnelheid naar 130 kilometer per uur, als de PAS-melders zijn gelegaliseerd en de garnalenvissers een vergunning in het kader van de Wet natuurbescherming hebben.

Tweede+Kamer+stelt+PAS%2Dmelders+boven+snelheidsverhoging
© Dirk Hol

Een motie van ChristenUnie en CDA van die strekking is dinsdagmiddag door de Tweede Kamer aangenomen.

Voorafgaand aan de stemming gaf BBB-fractievoorzitter Caroline van der Plas een stemverklaring af. Hierin zei ze tegen te zullen stemmen omdat de motie vooruitloopt op de uitwerking van het hoofdlijnenakkoord door de nieuwe minister van het ministerie van Landbouw, Voedselzekerheid, Visserij en Natuur Femke Wiersma.


Bij het aannemen van de motie zou de Tweede Kamer Wiersma 'voor de voeten lopen', zei Van der Plas, die er ook op wees dat de demissionaire coalitie 'tijd genoeg heeft gehad' om de PAS-melders te legaliseren.


Steun van VVD en NSC

De motie werd desondanks aangenomen. Opmerkelijk daarbij is de steun van VVD en NSC die ook deelnemen aan de nieuwe coalitie met BBB en PVV.

Na afloop van de stemming reageerde de indiener van de motie, ChristenUnie-Kamerlid Pieter Grinwis, op de stemverklaring van Van der Plas. 'Gelukkig kiest de Kamer in grote meerderheid voor eerst de toekomst van boerengezinsbedrijven en garnalenvissers veiligstellen in plaats van de maximumsnelheid op snelwegen verhogen naar 130, ook overdag. Gelet op de schaarse stikstofruimte zet de Kamer daarmee de facto een streep door de 130. Helaas vond BBB boeren en vissers even niet belangrijker dan harder rijden.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  24° / 11°
  20 %
 • Vrijdag
  22° / 16°
  80 %
 • Zaterdag
  21° / 15°
  80 %
Meer weer