Eerste blauwtong bij schaap dit jaar

Het eerste geval van blauwtong van 2024 is vastgesteld bij een schaap in het Gelderse Ommeren. Volgens de Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunde (KNMvD) gaat het om een schaap dat vanwege ziekte niet was gevaccineerd.

Eerste+blauwtong+bij+schaap+dit+jaar
© Twan Wiermans

De KNMvD laat weten dat de andere schapen in de kudde wel zijn gevaccineerd en geen ziekteverschijnselen vertonen. Volgens de beroepsorganisatie van dierenartsen is er een verdenking van een besmetting met blauwtong in de Achterhoek.

De besmetting in Ommeren is bevestigd met een PCR-test en wordt vermeld op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). In het seizoen 2023 meldt RVO in totaal 6.026 uitbraken, waarvan 1.563 op basis van klinische verschijnselen en 4.463 op basis van een PCR-test.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  24° / 11°
  20 %
 • Vrijdag
  22° / 16°
  80 %
 • Zaterdag
  21° / 15°
  80 %
Meer weer