Nederland moet zich in EU verzetten tegen kippen vangen aan de poten

De Nederlandse regering moet zich verzetten tegen het voorstel van de Europese Commissie om het ondersteboven aan de poten vangen van kippen weer toe te staan. Een meerderheid van de Tweede Kamer steunt die oproep van de Partij voor de Dieren (PvdD).

Nederland+moet+zich+in+EU+verzetten+tegen+kippen+vangen+aan+de+poten
© dirk hol

Een motie van PvdD-Kamerlid Esther Ouwehand werd dinsdag gesteund door SP, GroenLinks-PvdA, Denk, Volt, ChristenUnie, PVV, Forum voor Democratie en JA21. De motie was eerder ontraden door demissionair landbouwminister Piet Adema.

Het ondersteboven vangen van kippen is al bijna twintig jaar verboden in de Europese diertransportverordening. Toch gebeurt dit volgens de PvdD nog vaak. De partij stelt dat dit leidt tot botbreuken, bloedingen en ontwrichtingen bij honderden miljoenen kippen per jaar.

De Tweede Kamer heeft eerder al uitgesproken het onacceptabel te vinden dat bij het vangen van dieren methoden worden gebruikt die vermijdbaar dierenleed opleveren. Ze beroept zich nu op hetzelfde argument.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  24° / 11°
  20 %
 • Vrijdag
  22° / 16°
  80 %
 • Zaterdag
  21° / 15°
  80 %
Meer weer