Infinite Acres opent fieldlab voor verticale landbouw

Het Nederlands-Amerikaanse technologiebedrijf Infinite Acres heeft deze week een nieuw fieldlab voor onderzoek naar technieken voor verticale landbouw geopend op een bedrijventerrein bij de wijk Ypenburg in Den Haag.

Infinite+Acres+opent+fieldlab+voor+verticale+landbouw
© Jelle Draper

Doel van het fieldlab en tevens experience center is het vormgeven aan de verdere ontwikkeling van verticale landbouw. Infinite Acres werkt daarbij samen met technologische bedrijven als Siemens Nederland, Philips Horticulture LED Solutions en het Duitse automatiseringsbedrijf Sick.

Het nieuwe centrum biedt volgens Infinite Acres ruimte aan onderzoekers, experts en ook studenten van onder meer Wageningen University & Research en TU Delft. Algemeen directeur Tisha Livingston van Infinite Acres legt uit dat zij en haar collega's een ruimte willen creëren om samen met stakeholders oplossingen te vinden voor de wereldwijde voedselproblematiek.


Meer productie met minder grondstoffen

Vanuit de opinie van Livingston staat verticale landbouw aan de basis van gezondere en duurzamere productiesystemen voor een betere voedselvoorziening. De teelt in lagen op een kleine oppervlakte draagt volgens haar bij aan het verkorten van bevoorradingsketens, het verminderen van voedselverspilling en de grotere producties met minder grondstoffen.

Tijdens de opening van het fieldlab gaf directeur Dirk De Bilde van Siemens Nederland een toelichting op de samenwerking met Infinite Acres. Ook hij vindt dat de traditionele voedselproductie moet worden heroverwogen. 'Digitalisering en geavanceerde technologieën dragen bij aan de verdere verduurzaming. Wij helpen graag mee om deze ontwikkeling positief te beïnvloeden.'


Technologie met groene vingers

Infinite Acres, wat staat voor oneindige hectares, omschrijft zichzelf als technologiebedrijf met groene vingers. Het bedrijf is in 2019 opgericht als dochteronderneming van 80 Acres Farms. Dit is een Amerikaans bedrijf dat is gevestigd in Ohio en indoorfarms exploiteert.

Vanuit deze indoorfarms worden langs de oostkust van de Verenigde Staten 1.500 winkels beleverd met salades, kruiden, microgroenten en tomaten. Deze gewassen worden volgens de initiatiefnemers zonder gewasbeschermingsmiddelen geteeld. Zij schatten de besparing op het gebruik van water op 95 procent ten opzichte van traditionele teeltmethoden.

Bekijk meer over:

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  25° / 11°
  10 %
 • Dinsdag
  27° / 13°
  10 %
 • Woensdag
  28° / 15°
  10 %
Meer weer