Waterschap Limburg verlengt regeling water vasthouden vanwege natheid

Het dagelijks bestuur van Waterschap Limburg verlengt de aanvraagperiode van de Stimuleringsregeling water vasthouden landbouwpercelen Zuid-Limburg met drie weken tot uiterlijk 21 juni 2024. Dit gebeurt vanwege de uitzonderlijk natte weersomstandigheden.

Waterschap+Limburg+verlengt+regeling+water+vasthouden+vanwege+natheid
© Fotografie Twan Wiermans

'Wij begrijpen dat agrariërs nog niet in staat zijn geweest hun gewassen te zaaien of poten. Door de weersvoorspellingen is het voor sommige ondernemers onzeker of de geplande teelt haalbaar is. Daarom willen we hen tegemoetkomen door de regeling te verlengen', legt dagelijks bestuurder Josette Van Wersch van Waterschap Limburg uit.

De stimuleringsregeling bevat veertien maatregelen die boeren en tuinders kunnen treffen om het risico op waterafspoeling tijdens het groeiseizoen te verkleinen. Het zijn maatregelen die aansluiten op de verschillende teelten van gewassen die plaatsvinden in Zuid-Limburg. Ze zorgen ervoor dat het water beter in de bodem kan infiltreren en het van hellingen afstromende water zoveel mogelijk afremt.

Agrarisch ondernemers kunnen via de regeling kennismaken met diverse oplossingen en daar ervaring mee opdoen. Bovendien dragen de genomen maatregelen bij aan het duurzaam bergen van water. Ze hebben ook deels invloed op droogtebestrijding, waterkwaliteitsverbetering en biodiversiteit.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  20° / 11°
  25 %
 • Zondag
  23° / 11°
  10 %
 • Maandag
  23° / 11°
  10 %
Meer weer