Petitie tegen oneerlijke concurrentie pluimveevlees

De vereniging van pluimveeverwerkende bedrijven (Nepluvi) wil de import van pluimveevlees dat niet aan de Europese en met name de Nederlandse standaarden voldoet een halt toeroepen. Dat is volgens voorzitter Gert-Jan Oplaat oneerlijke concurrentie. Nepluvi is hiervoor een petitie gestart.

Petitie+tegen+oneerlijke+concurrentie+pluimveevlees
© Marcel Berendsen

De import van pluimveevlees van buiten de EU neemt elk jaar toe, meldt Oplaat. In 2020 was dit nog 804.000 ton, maar dit is gestegen naar 894.000 ton in 2023. Hij vindt dit niet te rechtvaardigen, zeker gezien de strenge bovenwettelijke eisen waaraan Nederlandse pluimveehouders moeten voldoen.

Het is daarom volgens de Nepluvi-voorzitter 'hoog tijd voor actie tegen deze groeiende import van goedkoop kippenvlees dat niet aan de eisen voldoet op het gebied van voedselveiligheid, diergezondheid, dierenwelzijn en duurzaamheid'.


Statement maken

Oplaat vindt het van belang dat zoveel mogelijk mensen een statement maken voor eerlijke handel en dierenwelzijn door de petitie te ondertekenen. 'Deze steun is van belang voor een betere toekomst van de Nederlandse pluimveesector.'

De petitie kan worden getekend via stopgoedkopeimportkip.petities.nl.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  20° / 11°
  25 %
 • Zondag
  23° / 11°
  10 %
 • Maandag
  23° / 11°
  10 %
Meer weer