Achterhoekse boerin en LTO-bestuurder Karolien Hupkes stopt met melkvee

Karolien Hupkes, vicevoorzitter van LTO Noord-regio Oost, stopt met de melkveetak van het agrarisch bedrijf dat zij samen met haar broer Dick runt in het Gelderse Didam. De oorzaak is dat haar broer ernstig ziek is en een lang herstel wacht.

Achterhoekse+boerin+en+LTO%2Dbestuurder+Karolien+Hupkes+stopt+met+melkvee
© Jan van den Brink

In een bericht op Facebook vertelt Hupkes over het besluit, dat vorige week is genomen. 'In goed overleg hebben wij besloten om per direct te stoppen met onze melkveetak. Daarna ging het heel snel. Dinsdag 14 mei zijn de eerste melkkoeien al weggegaan en donderdagavond 16 mei zijn de laatste dieren vertrokken naar een nieuw adres', schrijft ze.

Hupkes noemt het een tijdperk dat wordt afgesloten. 'We nemen de tijd om rustig te kijken wat er op ons pad komt. Ons jongvee blijft op ons bedrijf. Er zullen altijd dieren blijven. Maar onze eerste zorg gaat nu naar mijn broer. Gezondheid gaat voor alles', besluit ze haar bericht.
Hippekoeien

Hupkes heeft een achtergrond in het onderwijs, maar groeide op de boerderij op. In 2010 besloot ze de onderwijswereld achter zich te laten en samen met haar broer het melkveebedrijf van hun ouders over te nemen. Al snel startte ze met Hippekoeien, wat uitgroeide tot een belangrijke nevenactiviteit op het bedrijf.

Hippekoeien is een excursie- en vergaderlocatie, waarbij bezoekers een realistisch beeld krijgen van wat er gebeurt op een boerenbedrijf. Hupkes publiceerde verschillende boeken en was eerder LTO Noord-afdelingsbestuurder en voorzitter van LTO Noord Vrouw & Bedrijf Gelderland.

Recent besloot ook een andere prominente Oost-Nederlandse boerin, Heleen Lansink, te stoppen met melkvee. Na een ongeluk waarbij mestroosters in de jongveestal over een lengte van twintig meter in de mestput vielen, besloten zij en echtgenoot Rogier na reflectie het roer om te gooien. Zij beraden zich momenteel op een nieuwe toekomst voor hun bedrijf in het Overijsselse Sint-Isidorushoeve.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  20° / 11°
  25 %
 • Zondag
  23° / 11°
  10 %
 • Maandag
  23° / 11°
  10 %
Meer weer