Oekraïne-vlogger Kees Huizinga: ‘Rogge moet nú geoogst worden’

Nu droge, zonnige weersomstandigheden zijn aangebroken, zijn veel boeren 'los' op hun grasland. Dat geldt ook voor Kees Huizinga, de Nederlandse boer in Oekraïne. De eerste oogst van het jaar is inmiddels een feit.

'De rogge wordt gemaaid. Dat moet nu echt gebeuren. Het is nog wat nat, omdat het vorige week geregend heeft. Het gaat ook een beetje moeizaam, merk ik. Maar ja, we hebben geen keuze. Het moet nu gebeuren. Anders wordt het meer stro dan silage voor de koeien straks', vertelt Huizinga.

Ook laat de boer zien hoe hij ervoor zorgt dat de beregening voor het perceel van de uien in goede banen loopt dit seizoen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  17° / 14°
  70 %
 • Donderdag
  17° / 11°
  70 %
 • Vrijdag
  18° / 11°
  50 %
Meer weer