Oekraïne-vlogger Kees Huizinga: 'Weer werknemer omgekomen aan front'

Het was absoluut geen makkelijke week voor Kees Huizinga. De Nederlandse boer in Oekraïne woont deze week namelijk een begrafenis bij van een van zijn werknemers die aan het front is omgekomen. De tranen staan hem in de ogen.

Het is al de vijfde werknemer die Huizinga heeft verloren aan de oorlog. 'Al weet ik het van twee niet officieel, maar dit lijkt me wel erg waarschijnlijk. Van twee werknemers heb ik al een begrafenis gehad. En Jarek is officieel krijgsgevangene, maar van hem heb ik al lang niets meer gehoord. Valera wordt ook al een tijd vermist', zegt hij.

Samen met het hele dorp loopt de boer een laatste ronde voor de overleden Nikola.


De week van Kees Huizinga is elke vrijdag te zien via nieuweoogst.nl/boeren-in-oekraine

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  18° / 12°
  70 %
 • Zaterdag
  18° / 13°
  60 %
 • Zondag
  19° / 12°
  75 %
Meer weer