Ctgb laat nieuw fungicide toe

Het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb) heeft in de laatste vergadering besloten tot de toelating van het fungicide Lalstop G46 WG. Daarnaast is voor twee middelen de toelating ingetrokken.

Ctgb+laat+nieuw+fungicide+toe
© Han Reindsen

Het schimmelbestrijdingsmiddel Lalstop G46 WG mag als water dispergeerbaar granulaat worden toegepast in onder meer de teelt van aardbeien, komkommers, tomaten, paprika's, aubergines en in bloembol- en bloemknolgewassen en bloemisterijgewassen. Ook heeft het Ctgb aan het fungicide een toelating als kleine toepassing verleend binnen een reeks gewassen.

Voor het middel Serifel heeft de instantie de toelating uitgebreid met kleine toepassingen in de onbedekte teelt van druiven en de onbedekte teelt van bloembollen en bloemknollen. Ook besloot het Ctgb de toelating voor het middel Mycotal te verlengen. Daarbij wordt een nieuwe toepassingsvoorwaarde voor het bevorderen van de werkzaamheid in tunnels opgenomen in het wettelijk gebruiksvoorschrift.


Het Ctgb heeft de toelating van de middelen CropGuard S-Metolachloor en Inter Moesson ingetrokken.

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  23° / 13°
  20 %
 • Donderdag
  25° / 14°
  20 %
 • Vrijdag
  26° / 14°
  5 %
Meer weer