Ctgb laat twee nieuwe onkruidmiddelen toe

Het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb) heeft in de laatste vergadering besloten tot de toelating van twee nieuwe herbiciden. Daarnaast is de toelating van drie middelen uitgebreid.

Ctgb+laat+twee+nieuwe+onkruidmiddelen+toe
© Job Hiddink

Het herbicide Flurostar Forte wordt toegelaten in de teelt van wintertarwe, wintergerst, winterrogge, triticale, zomertarwe, zomergerst, zomerrogge, haver, mais en grasland. Het onkruidbestrijdingsmiddel Altivate mag worden ingezet in de teelt van wintertarwe, winterrogge en triticale.


Daarnaast heeft het Ctgb van drie middelen de toelating uitgebreid. Allstar krijgt een toelating als kleine toepassing voor bloembol- en bloemknolgewassen, uitgezonderd de teelt van lelie, tulp en grofbollige narcis. Telers mogen het middel Novagib nu inzetten in de onbedekte teelt van kers. De toelating van Flipper Plus is uitgebreid voor een lange reeks gewassen. Het Ctgb heeft de toelating van Actellic 50 en Latitude XL ingetrokken.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  11° / 1°
  20 %
 • Vrijdag
  11° / 6°
  70 %
 • Zaterdag
  10° / 5°
  30 %
Meer weer