Klassieke varkenspest aangetroffen buiten Europa

In het westen van Rusland is voor het eerst sinds 2020 een uitbraak van klassieke varkenspest vastgesteld. Japan en Brazilië kampen ook nog altijd met uitbraken van deze besmettelijke ziekte.

Klassieke+varkenspest+aangetroffen+buiten+Europa
© Varkens Archief

Japan kampt al jaren met klassieke varkenspest. Dit voorjaar is er een uitbraak geweest op een vleesvarkensbedrijf met ruim 1.100 dieren. Daarnaast zijn er ruim 600 wilde zwijnen, verspreid over Japan, besmet met klassieke varkenspest. Een deel is dood gevonden, een flink deel is ook gevangen of bij jacht gedood en bleek besmet.

Het met klassieke varkenspest besmette bedrijf in Rusland betrof een backyardbedrijf met 72 dieren, waarvan er twee besmet waren met de ziekte. De vorige besmetting met klassieke varkenspest in Rusland dateert van augustus 2020.

In Brazilië zijn drie backyardbedrijven met respectievelijk 2, 22 en 30 varkens besmet geraakt met klassieke varkenspest. Ze liggen in de buurt van elkaar in het noorden van Brazilië. Dit deel van het land is niet officieel vrij verklaard van klassieke varkenspest.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  18° / 14°
  70 %
 • Donderdag
  17° / 11°
  70 %
 • Vrijdag
  17° / 11°
  80 %
Meer weer