Aardappelmarkt blijft prijshoudend

PotatoNL noteert deze week 35 tot 42 euro per 100 kilo voor fritesaardappelen die bestemd zijn voor grootschalige verwerking. Dat is 1 euro meer dan vorige week.

Aardappelmarkt+blijft+prijshoudend
© Nieuwe Oogst

Daarmee blijft de aardappelmarkt prijshoudend. Voor de overige fritesgeschikte aardappelen is de notering met 40 tot 46 euro per 100 kilo gelijk aan vorige week. De duurste aardappelen zijn nog steeds van de rassen zoals Agria, Markies en Victoria, die worden gebruikt voor de productie van verse frites.

Op de aardappeltermijnmarkt staat de notering voor fritesaardappelen op levering eind deze maand al enkele weken vast op 37 tot 37,50 euro per 100 kilo. Voor de contracten op levering in juni is nog nauwelijks belangstelling en de prijsindicatie is vrijwel hetzelfde aan die van het aprilcontract. Voor de aardappelen van de komende oogst, op levering in april 2025, is de termijnnotering 28,50 euro per 100 kilo.De relatief hoge prijzen en de beperkte beschikbaarheid van aardappelen zorgen ervoor dat de Nederlandse aardappelindustrie ook in maart niet op volle kracht draaide. Dit blijkt uit de verwerkingscijfers die de Vereniging voor de Aardappelverwerkende Industrie deze week heeft gepubliceerd. In maart gebruikten de verwerkers 332.700 ton aardappelen. Een jaar eerder in dezelfde maand was dat nog 350.000 ton.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  18° / 14°
  70 %
 • Donderdag
  17° / 11°
  70 %
 • Vrijdag
  17° / 11°
  80 %
Meer weer