Formerende partijen eisen uitleg Adema over nieuwe opkoopregeling

PVV, VVD, NSC en BBB willen dat demissionair landbouwminister Piet Adema tijdens de formatie niet met een nieuwe uitkoopregeling voor boeren komt. De formerende partijen hebben hier Kamervragen over gesteld aan de minister.

Formerende+partijen+eisen+uitleg+Adema+over+nieuwe+opkoopregeling
© Dirk Hol

Adema werkt aan een opkoopregeling waar alle veehouders die dat willen, voor in aanmerking komen. Hij hoopt zo de pijn te verlichten van strengere mestregels uit Brussel. Het plan moet nog verder worden uitgewerkt. Daardoor is het nog niet duidelijk hoe duur het plan is. Maar de kosten kunnen volgens ingewijden oplopen tot miljarden euro's.

BBB-leider Caroline van der Plas maakte kort na de mediaberichten duidelijk dat ze niets ziet in de plannen. Ze noemt deze 'bizar' en 'onacceptabel' en vraagt de minister om opheldering.


Jos Verstraten, bestuurslid van LTO-vakgroep Melkveehouderij, noemt de opkoopregeling positief. LTO wil dit al langer. 'Maak gebruik van de vergrijzing. Help boeren om eerder te stoppen om zo ruimte te maken voor anderen die verder willen.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  25° / 11°
  20 %
 • Dinsdag
  22° / 15°
  50 %
 • Woensdag
  23° / 13°
  20 %
Meer weer