Formerende partijen hebben kort maar 'intens' gesprek over landbouw

De vier formerende partijen hebben niet al te lang over de toekomst van de landbouw gesproken, maar het gesprek was wel 'intens', zegt informateur Elbert Dijkgraaf woensdag na afloop. 'Dat moet ook bij dit onderwerp, dus dat was heel goed.'

Formerende+partijen+hebben+kort+maar+%27intens%27+gesprek+over+landbouw
© ANP

De emotie die in de samenleving speelt op dit onderwerp, was volgens Dijkgraaf terug te voelen aan de formatietafel. Vooral voor de BoerBurgerBeweging, de kleinste partij aan tafel, is het onderwerp van belang. 'Dat was hier zonder meer duidelijk', stelt Dijkgraaf. Volgens zijn collega-informateur Richard van Zwol krijgen de partijen voldoende ruimte voor de onderwerpen waarop zij zich hebben geprofileerd naar de kiezer toe.

Het was geen overdreven emotioneel gesprek, aldus Dijkgraaf, die wel 'dezelfde emoties' voelde als wanneer hij 'bij een boer aan de keukentafel' zit. 'Soms zeggen mensen weleens van: die samenleving is zo gescheiden van de politiek. Nou, dat merken wij hier niet. Die zorgen van de samenleving zitten ook aan tafel en dat is goed.'

Over de feitelijke inhoud hebben de afgevaardigden van de partijen geen mededelingen gedaan.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  10° / 5°
  30 %
 • Zondag
  11° / 2°
  30 %
 • Maandag
  10° / 0°
  20 %
Meer weer