'Oplossingen moeten voor belangrijk deel uit Brussel komen'

Meerdere keren per jaar vindt in Brussel een landbouwborrel plaats. Nederlandse Europarlementariërs gaan informeel in gesprek met agrarische organisaties die daar vertegenwoordigd zijn. Het levert altijd zinvolle avonden op.

%27Oplossingen+moeten+voor+belangrijk+deel+uit+Brussel+komen%27
© Dirk Hol

De laatste borrel, vorige week woensdag, had een bijzonder karakter. Met verkiezingen op komst zal de samenstelling van het Europees Parlement veranderen. Sommige parlementariërs hebben de keuze gemaakt zich niet opnieuw verkiesbaar te stellen. Anderen zijn afhankelijk van de verkiezingsuitslag.

Twee Europarlementariërs die hebben besloten niet voor een nieuwe termijn te kiezen, zijn Annie Schreijer-Pierik (CDA) en Jan Huitema (VVD). Voor de 'Europese dossierkennis' is hun vertrek een groot gemis. Beiden zitten sinds 2014 onafgebroken in het parlement en hebben zich vanuit die rol tien jaar lang ingezet voor de belangen van onze sector en de samenleving. Vanuit LTO zijn we ze daar zeer dankbaar voor!

Voor anderen is onzeker of ze worden herkozen. Zonder iemand tekort te willen doen, noem ik Bert-Jan Ruissen (SGP), die sinds 2019 in het parlement zit. Los van wat de toekomst brengt: vanuit LTO hebben we Ruissen de voorbije jaren leren kennen als een Europarlementariër met een enorme dossierkennis, waarmee het erg prettig samenwerken is.

Europarlementariërs met agrarische affiniteit en verstand van zaken zijn van grote waarde

Hans Van den Heuvel, directeur LTO Nederland

Voor veel partijen is de uitkomst spannend. Continuïteit van bestaande partijen is goed voor het 'Europese geheugen'. En de opkomst van nieuwe partijen biedt nieuwe perspectieven.

LTO wenst alle politieke partijen en kandidaat-Europarlementariërs veel succes. Los van politieke kleur: politici met een agrarische affiniteit en verstand van zaken zijn van grote waarde. We roepen iedereen op te gaan stemmen en besteden de komende maanden volop aandacht aan de verkiezingen. Want de oplossingen voor de toekomst moeten voor een belangrijk deel uit Brussel komen!

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Dinsdag
    22° / 10°
    5 %
  • Woensdag
    25° / 13°
    60 %
  • Donderdag
    23° / 13°
    50 %
Meer weer