Europa vraagt boer naar administratieve lastendruk

De Europese Commissie heeft donderdag 7 maart een enquête uitgezet om standpunten van boeren in de Europese Unie te verzamelen. Centraal daarin staat de administratieve lastendruk die boeren en tuinders ervaren.

Europa+vraagt+boer+naar+administratieve+lastendruk
© Europese Unie

Deze enquête is onderdeel van de voorstellen van de Europese Commissie om de druk van de schouders van boeren en tuinders in de Europese Unie te halen. De online vragenlijst is beschikbaar in alle EU-talen (klik rechts op Nederlands) en staat open tot 8 april 2024.

Onderwerpen die aan bod komen, zijn: de administratieve taken die verband houden met de toepassing van steun en rapportageverplichtingen, het gebruik van mobiele apparaten om foto's met geotags aan te bieden en hoe boeren de complexiteit van verschillende procedures en regels ervaren.

'Met dit onderzoek neemt de Europese Commissie rechtstreeks contact op met boeren om inzicht te krijgen in de administratieve lasten waarmee zij in hun dagelijkse werk worden geconfronteerd', zegt Eurocommissaris Janusz Wojciechowski voor Landbouw.


Gerichte antwoorden

Wojciechowski: 'Deze inzichten geven een duidelijker beeld van de specifieke problemen waar boeren in de Europese Unie mee worden geconfronteerd, waardoor we gerichte antwoorden kunnen ontwikkelen die de complexiteit verminderen en vereenvoudiging bevorderen. Ik moedig daarom alle boeren aan om hun mening te delen en hun stem in te brengen in dit onderzoek.'

Medio april presenteert de Europese Commissie de voorlopige resultaten. Daarnaast wordt gesproken met boerenorganisaties. Voor de zomer wil de Commissie een duidelijker beeld hebben van de belangrijkste administratieve obstakels die boeren ervaren en tegenkomen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

Meer weer