Vleesvarkensnotering Vion stijgt met 3 cent

De vleesvarkensnotering van Vion stijgt voor week 10 met 3 cent naar 2,02 euro. Vion spreekt over een ruim voldoende aanbod en een zwakke vraag. Marktexperts zien echter wel 'een betere stemming' op de vleesvarkensmarkt, wat de stijging rechtvaardigt.

Vleesvarkensnotering+Vion+stijgt+met+3+cent
© Marcel Bekken

In navolging van de Duitse noteringen loopt ook de Nederlandse notering sinds begin februari op. Slachtbedrijven in Europa klagen daarover. Zij spreken over een 'groeiende kloof' tussen het aanbod van varkensvlees en de vraag vanuit de markt. Daardoor kunnen zij de prijsstijging niet doorberekenen aan de klant.

Marktkenners noemen de stemming op de varkensmarkt 'verbeterd'. Het aanbod van vleesvarkens is weer wat gekrompen. Daarnaast is er een begin gemaakt met het invriezen van vlees met het oog op het barbecueseizoen in de zomermaanden.Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  10° / 5°
  30 %
 • Zondag
  11° / 2°
  30 %
 • Maandag
  10° / 0°
  20 %
Meer weer