LTO: zorgen over juridische gevolgen natuurherstelwet

LTO Nederland vreest dat de dinsdag aangenomen Europese natuurherstelverordening leidt tot vergaande juridificering van de opgaven voor de landbouw en het platteland.

LTO%3A+zorgen+over+juridische+gevolgen+natuurherstelwet
© Peter Nefkens

De belangenbehartiger heeft sinds de aankondiging van het voorstel aangegeven voor natuurherstel te zijn, maar vindt de aangenomen natuurherstelwet te ver gaan. De belangenorganisatie wijst erop dat de gevolgen voor de landbouw pas in de praktijk duidelijk worden.

Een impactanalyse uitgevoerd door de minister voor Natuur en Stikstof over de gevolgen van de natuurherstelwet voor Nederland is niet voor de stemming in het Europees Parlement bekendgemaakt. Demissionair minister Christianne van der Wal voor Natuur en Stikstof liet de Tweede Kamer dinsdag weten dat het kabinet de uitkomsten nog bestudeert. BBB had opgeroepen de rapportage versneld en nog voor de stemming van dinsdag in het Europees Parlement te delen met Tweede Kamerleden en de Nederlandse Europarlementariërs.


Volgens LTO worden de consequenties en beperkingen van de natuurherstelwet voor de landbouw daarmee pas in de praktijk duidelijk. 'Wanneer de verplichtingen waar Nederland zich nu aan committeert allerlei maatschappelijke activiteiten in Nederland verder op slot zetten. Dit is wat LTO betreft niet te verenigen met de bestaande doelen voor de verduurzaming van de landbouw en de noodzaak voor perspectief voor boeren en tuinders.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  10° / 5°
  30 %
 • Zondag
  11° / 2°
  30 %
 • Maandag
  10° / 0°
  20 %
Meer weer