Eerste gesprekken Adema en sectoren over mestmarkt achter de rug

Demissionair landbouwminister Piet Adema sprak woensdag in Den Haag met melkveehouders en akkerbouwers over mogelijkheden om de druk van de mestmarkt te halen.

Namens LTO zaten onder anderen voorzitter Tineke de Vries van LTO-vakgroep Akkerbouw en Vollegrondsgroente en voorzitter Erwin Wunnekink van LTO-vakgroep Melkveehouderij aan tafel. LTO noemde het overleg een spoedoverleg, maar volgens het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit is het een regulier overleg dat al langer gepland stond.

Adema liet eerder al weten dat hij 'best met de sector wil kijken welke maatregelen nodig zijn om verlichting te brengen. Als dat goede maatregelen zijn, ben ik bereid naar Brussel toe te gaan om daar met collega's over te gaan spreken.'


Paard achter de wagen

'We hebben aangegeven dat de plaatsingsruimte beperkt wordt door met nutriënten verontreinigde gebieden en bufferstroken. Op het moment dat je krapper kunt bemesten, kun je alleen nog maar met kunstmest bemesten. Dus het is tien keer het paard achter de wagen spannen. Het is nu aan de minister wat hij daarmee gaat doen', zei De Vries na afloop van het gesprek met de minister.

Wunnekink: 'De wanhoop in de melkveehouderij neemt toe. We hebben alle problematieken benoemd. We gaan nadenken over oplossingsrichtingen. Het is de bedoeling dat we binnenkort weer met Adema gaan praten.'Later deze week voert Adema een gesprek met vertegenwoordigers van de intensieve sectoren.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  13° / 7°
  90 %
 • Vrijdag
  10° / 5°
  70 %
 • Zaterdag
  8° / 4°
  85 %
Meer weer