John Deere populairste trekker

Zowel in de akkerbouw als in de rundveehouderij is John Deere voor ondernemers het belangrijkste trekkermerk. Tuinders geven hun voorkeur aan New Holland. Dit blijkt uit een rondvraag van agrimarketingbureau AgriDirect.

AgriDirect vroeg aan 10.881 agrarisch ondernemers in de verschillende sectoren wat het belangrijkste trekkermerk is voor hun bedrijven. Over de totale landbouwsector in Nederland heeft John Deere de meest dominante marktpositie met een aandeel van 18,1 procent. Op korte afstand volgen New Holland met 17 procent en Fendt met 16,8 procent.

Bij rundveehouders wordt, naast John Deere, vooral Fendt veel genoemd als gebruikt trekkermerk. Case IH en New Holland komen op de derde en vierde plaats. Ten opzichte van de akkerbouw en tuinbouw kiezen veehouders duidelijk vaker voor merken als Deutz en Case IH.

Op akkerbouwbedrijven zijn John Deere en New Holland veruit het meest vertegenwoordigd, met voor beide trekkermerken een aandeel van meer dan 20 procent. Naar verhouding is bij akkerbouwers Valtra ook redelijk populair. Van de tuinders meldt een op de vijf dat New Holland het belangrijkste trekkermerk is, gevolgd door John Deere en Fendt.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  10° / 5°
  30 %
 • Zondag
  11° / 2°
  30 %
 • Maandag
  10° / 0°
  20 %
Meer weer