Appelras Wurtwinning krijgt Bloss als merknaam

Bloss is de merknaam van het nieuwe appelras Wurtwinning dat afzetcoöperatie FruitMasters als concept in de markt zet.

Appelras+Wurtwinning+krijgt+Bloss+als+merknaam
© FruitMasters

De nieuwe naam van het clubras is deze week bekendgemaakt tijdens de vakbeurs Fruit Logistica in Berlijn. Bloss wordt in Nederland exclusief geteeld en vermarkt door FruitMasters. Het appelras is dubbel resistent tegen schurft en robuust tegen meeldauw, blijkt uit de informatie van de coöperatieve afzetorganisatie.

Wurtwinning ofwel Bloss heeft de rassen Magic Star en Honeycrisp als kruisingsouders. Volgens FruitMasters kenmerkt de appel zich door een bovengemiddelde vruchtmaat, een natuurlijke uitstraling met een rode blos en prominente lenticellen. De eerste teeltervaringen wijzen uit dat het appelras goed bestand lijkt tegen droogte en hitte.

In een consumentenonderzoek wordt Bloss hoog gewaardeerd, meldt FruitMasters. Consumenten herkennen een uitgebalanceerd smaakprofiel en een knapperige bite. Vanaf eind maart ligt de appel in de winkelschappen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  8° / 3°
  60 %
 • Zondag
  9° / 3°
  60 %
 • Maandag
  9° / 4°
  40 %
Meer weer