Transportgigant AB Texel neemt Bakker & Schilder Transport over

Logistiek dienstverlener AB Texel neemt per 1 maart 2024 alle activiteiten over van Bakker & Schilder Transport. Hiermee breidt AB Texel de distributieactiviteiten uit. De overname past in de strategie om als logistieke partner in agri en food klanten te helpen hun ambities te realiseren.

Transportgigant+AB+Texel+neemt+Bakker+%26amp%3B+Schilder+Transport+over
© AB Texel Group

Familiebedrijf Bakker & Schilder Transport heeft een sterke positie in de agrarische sector en is gespecialiseerd in bloembollentransport, grofmazige distributie en internationaal transport. Naast transport levert de onderneming aanverwante diensten zoals op- en overslag, orderpicken en het laden en lossen van containers.

Om verdere groei mogelijk te maken, hebben directeuren Henk en Piet Bakker aansluiting gezocht bij een grote speler die wat betreft werkterrein en cultuur past bij het Noord-Hollandse bedrijf.


AB Texel neemt alle activiteiten van Bakker & Schilder Transport over, inclusief de ruim 90 medewerkers, 55 trucks en 66 koel-, box- en schuifzeilcontainers. Het huidige directie- en managementteam blijft aan. De activiteiten op de bestaande vestigingen in 't Zand, Andijk en Utrecht worden ook voortgezet.

Na de overname werken er zo'n 2.900 medewerkers bij AB Texel Group en telt de moderne vloot ruim 1.750 trucks en ongeveer 2.900 trailers. AB Texel Group heeft vestigingen in Nederland, Duitsland, België, Groot-Brittannië en Frankrijk.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    13° / 11°
    80 %
  • Zaterdag
    17° / 6°
    20 %
  • Zondag
    18° / 10°
    65 %
Meer weer