Bart Kemp stopt als voorzitter van Agractie

Bart Kemp stopt als voorzitter van Agractie Nederland. Dat laat hij in een persbericht weten. ‘Voor mij persoonlijk is het na 4,5 jaar tijd voor een nieuwe fase. Daarom heb ik besloten om vanaf eind februari niet langer actief te zijn als voorzitter van Agractie Nederland. Voor dit moment is dit een persoonlijke keuze.’

Bart+Kemp+stopt+als+voorzitter+van+Agractie
© Maarten Sprangh

Agractie is begonnen als een eenmalige organisatie voor het boerenprotest op 1 oktober 2019. Inmiddels praat de organisatie echter regelmatig mee met het kabinet om de agrarische belangen te verdedigen. ‘Het werk is niet klaar’, reageert schapenhouder Kemp.

‘Ik sluit daarom ook niet uit dat ik mij op enig moment opnieuw zal inzetten in een rol waarin ik het verschil kan maken, maar nu is deze pas op de plaats nodig. Ik ben eigenlijk helemaal geen actievoerder, ik ben zelfs nog nooit met een trekker de weg op geweest. Maar soms is het nodig je nek uit te steken en een onderwerp duidelijk onder de aandacht te brengen. Dat is gelukt’, blikt Kemp terug.

Kemp hoop dat Agractie Nederland het verschil kan blijven maken. Daarnaast heeft hij de hoop gevestigd op het nieuwe kabinet. ‘Het is essentieel dat een volgende minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) met daadkracht, gedegen kennis van de dossiers én het vertrouwen van boeren het tij nú ten goede gaat keren.’

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  23° / 13°
  20 %
 • Donderdag
  25° / 14°
  20 %
 • Vrijdag
  26° / 14°
  5 %
Meer weer