'Mijn wens voor 2024: een boerenjaar'

Een boerenjaar is een fantastisch goed jaar waarin alles lukt en er goede resultaten worden bereikt. Kortom, een jaar waarin goed wordt geboerd. Ik wens u allen – namens de redactie van Nieuwe Oogst en het uitgeefteam van AgriPers – zo'n jaar toe.

%27Mijn+wens+voor+2024%3A+een+boerenjaar%27
© Dirk Hol

Oorspronkelijk duidde het woord boerenjaar op de resultaten in de landbouw en veehouderij. Tegenwoordig wordt het ook in andere contexten gebruikt. Bijvoorbeeld om te verwijzen naar de uitzonderlijke prestaties van topsporters. Maar ook van politici of zelfs van bedrijven wordt weleens gezegd dat ze een boerenjaar achter de rug hebben.

Een nieuw jaar is een nieuw begin en dus hoopvol. Laten we aan het begin van 2024 vooral hoopvol het nieuwe jaar inkijken.

Dat oorlogen stoppen, er uitwegen komen uit de crises, inkoopprijzen verder normaliseren, een nieuw kabinet gaat zorgen voor een stabiel landbouwbeleid voor de lange termijn, boeren weer durven te investeren in hun bedrijven, helder meerjarig overheidsbeleid wordt opgesteld dat aansluit bij de praktijk en onzekerheden zekerheden worden.

Een nieuw jaar is een nieuw begin en dus hoopvol. Ook 2024

Esther de Snoo, hoofdredacteur Nieuwe Oogst

Dat bedrijfsopvolgers uit de startblokken kunnen komen, we vooral naar elkaar gaan luisteren en zoeken naar concrete oplossingen, Europa werk maakt van een voedselstrategie, de kloof tussen stad en platteland kleiner wordt, agrariërs gekoesterd worden, ketens aan de slag gaan met een reëel verdienvermogen voor de producten en agrarisch ondernemers keuzes durven maken voor de toekomst.

Laat 2024 het jaar worden dat boeren en tuinders het perspectief krijgen dat ze nodig hebben. Ieder begin en daarmee ieder jaar is altijd weer een begin van hoop. Ik pleit ervoor dat dit het jaar wordt van de boer en tuinder. Ik hoop op een boerenjaar voor iedereen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 7°
    90 %
  • Zondag
    16° / 9°
    70 %
  • Maandag
    17° / 8°
    70 %
Meer weer