Bayer stelt aantal toepassingen Fandango naar beneden bij

In plaats van vier toepassingen staan er op het nieuwe W5-etiket voor het fungicide Fandango nog maar twee toepassingen per teeltcyclus. Dat heeft toelatingshouder Bayer Crop Science bepaald om hiermee het aantal normoverschrijdingen zoveel mogelijk te beperken.

Bayer+stelt+aantal+toepassingen+Fandango+naar+beneden+bij
© Job Hiddink

Fandango is een breedwerkend fungicide dat vooral wordt toegepast in de uienteelt tegen schimmelziekten zoals valse meeldauw en bladvlekkenziekte. Door het verbod op mancozeb is het gebruik van Fandango de afgelopen jaren toegenomen. Hierdoor is het aantal normoverschrijdingen van de actieve stof fluoxastrobin in het oppervlaktewater toegenomen. De tweede actieve stof in het fungicide is prothioconazool.

Het product dat in 2024 wordt uitgeleverd, is voorzien van het nieuwe W5-etiket met twee toepassingen per teeltcyclus. Voor het W4-etiket geldt een aflevertermijn tot 30 juni 2024 en een opgebruiktermijn tot 31 augustus 2024. Dat betekent dat in het komende groeiseizoen Fandango volgens dit etiket nog vier keer mag worden toegepast.


Wel benadrukt toelatingshouder Bayer Crop Science zoveel mogelijk maatregelen te nemen om emissies door drift, erfafspoeling en oppervlakkige afspoeling te voorkomen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    15° / 10°
    50 %
  • Maandag
    17° / 6°
    20 %
  • Dinsdag
    21° / 10°
    60 %
Meer weer